Reservdelar till värmepumpar


Att investera i en värmepump till ditt hem är en riktigt god idé som minskar dina energiutgifter rejält, i vissa fall med upp till tre fjärdedelar. En värmepump värmer eller kyler ditt hem och är värd sin vikt i guld under alla årstider. Genom att utrusta din värmepump med olika tillbehör så kan du utöka dess funktioner. Exempelvis kan den användas för att värma poolen.

Hos oss kan du hitta tillbehör och reservdelar till värmepumpar av olika märken och varianter.

En djungel av reservdelar och tillbehör för värmepumpar

I bland kan man behöva reservdelar till sin värmepump och det kan dessvärre vara något av en djungel. Vi på Quickparts har stor kunskap och erbjuder dig vår expertis så att du inte behöver känna dig ensam och vilsen när du söker efter en eller flera reservdelar. Förutom olika filter så har vi luftfräschare, kablar, kopplingar, rör och olika verktyg som underlättar arbetet. Kanske är du på jakt efter ett värmepumpsskydd för att skydda värmepumpen, men också för att få det snyggare med en dold värmepump? Ta en titt i vår webbutik eller kontakta oss för personlig hjälp att hitta det du söker.

Olika typer av värmepumpar

Det finns flera olika typer av värmepumpar och olika förutsättningar för var och en av dem. Vilken du ska ha beror på dina omständigheter. Generellt kan man säga att om du har direktverkande el så ska du ha en luftvärmepump. Värmer du din bostad med vattenburen värme så är det en bergvärmepump, luftvattenvärmepump eller frånluftsvärmepump du ska ha.

Hur fungerar en värmepump?

  • En luftvärmepump hämtar värme från luften eller marken utanför fastigheten, och när den används för att kyla ner bostaden så tar den värme inifrån och för ut från fastigheten. Den består av två delar, en inomhus och en utomhus.
  • En luftvattenvärmepump hämtar också värme utifrån, men sprider den via husets vattenburna värmesystem. Förutom uppvärmning av fastigheten så ger den också varmt kranvatten.
  • En frånluftsvärmepump utvinner energi från inomhusluften och sprider den via det vattenburna värmesystemet. Den värmer också kranvattnet.
  • En bergvärmepump tar energin från bergets grund och sprider den sedan via det vattenburna värmesystemet. Den ger också varmt vatten i kranarna.

Fjärrstyr din värmepump

Om du reser bort eller har en värmepump i en bostad som inte används så ofta, som exempelvis ett sommarhus, så är det perfekt att kunna fjärrstyra värmepumpen via din mobiltelefon. Allt du behöver är en fjärrstyrningsenhet och trådlös internetuppkoppling i huset där värmepumpen finns. Ett väldigt smidigt sätt att styra så att du alltid anländer till ett hus med lagom inomhustemperatur. Vi kan hjälpa dig finna rätt fjärrstyrning till din värmepump.

Svårt att hitta rätt tillbehör eller reservdel?

Har du svårt att hitta det du söker så är chansen stor att vi kan hjälpa dig lokalisera den reservdel du behöver till din värmepump. Vi har ett stort lager med reservdelar och tillbehör, och vi har också tillgång till flera miljoner reservdelar som vi kan beställa hem och leverera till dig.

Hittar du inte vad du söker, eller har frågor så är du alltid välkommen att ringa på tel.: 046 56 00 150 eller mejla oss på mail@quickparts.se.