Har du en fråga, kontakta oss på tfn. nr 046-560 01 50 - mail@quickparts.se
Logga in
Klicka här
 
 
Klicka här
Klicka här
 
 
Klicka här

Köksfläktar filter och reservdelar

Om du har användning av tillbehör för din köksfläkt har vi ett stort urval av reservdelar på lager, redo att skickas hem till dig.

Vi är för kvalitet och har reservdelar från bl.a AEG, Electrolux, Miele, Bosch/Siemens, Thermex, Voss.

Hittade du inte vad du letade efter är du välkommen att kontakta vår utbildade kundservice på tel.: 046-560 01 50 via chatten eller skicka ett mejl till mail@quickparts.se så hjälper vi dig så att du är säker på att du får rätt del till din köksfläkt.

Kulfilter och andra reservdelar till köksfläktar

Om du vill säkra din köksfläkt en lång livslängd och friskhet i ditt hem ska du komma ihåg att byta filter regelbundet. Ett fettfilter fångar matpartiklar medans kolfiltret fångar upp och tar bort lukten.

Oavsett vilken modell du har innehåller en del köksfläktar permanenta filter som ska rengöras och återanvändas och andra ska bytas ut när de är utslitna.

Fettfilter

Ett fettfilter är den del av din köksfläkt som fångar upp matpartiklar och när dessa får sitta för länge är det där det kan uppstå brand i ditt kök, anledningen till detta är att filtret har blivit igentäppt. Vid hög värme kan gamla fettavlagringar nämligen börja brinna.

Det är därför viktigt att du vet om du har ett gammalt filter i som det rekommenderas att bytas med jämna mellanrum eller om du har ett fettfilter i metall.

Du kan lätt rengöra detta för hand eller i diskmaskinen på en temperatur över 60 - 65 grader, då fettet därmed löses upp.

Kolfilter

För att ta bort matoset används ett kolfilter som ska bytas var 3:e månad, för att fungera optimalt oavsett vilken mat du lagar i ditt kök. Är ditt kolfilter mycket smutsigt kommer det i slutändan bara att påverka och slita på motorn i din köksfläkt.

Det finns flera varianter av kolfilter så det så det är viktigt vilket du väljer. Ett aktivt kolfilter betyder att det måste vara anpassat till din köksfläkt medans ett universal-kolfilter skärs till efter storleken på din köksfläkt.

Utöver filter hittar du också en massa andra reservdelar till köksfläktar, bland annat från:

AEG

Electrolux

Bosch

Siemens

Thermex

Hittar du inte vad du letar efter är du välkommen att kontakta vår kunniga kundservice på tel.: 046-560 01 50 via chatten eller skicka ett mejl till mail@quickparts.se så hjälper vi dig gärna med att hitta rätt del till din köksfläkt.